Bed and breakfast Sint-Mertenshof, Horpmaal, Haspengouw

Online reserveren

Kastelen in de buurt

  1. Van mei tot september schittert het Haspengouwse kastelenlandschap in al zijn pracht en praal.  Zowel tijdens weekdagen als in de weekends kan je begeleid of individueel kennismaken met de schatten die zich verschuilen tussen de plooien van de Haspengouwse heuvels.  Naast bezoeken aan de mooiste domeinen van de streek zijn er verschillende evenementen die de luister van weleer tot leven brengen.
  2. Voor tuinliefhebbers is ook het kasteel van Hex in Heks (Heers) een aanrader.  Het kasteel werd gebouwd aan het eind van de 18de eeuw door de Prinsbisschop van Luik.  De tuinen hebben wereldfaam dankzij de collectie zeldzame rozen en de uitgestrekte moestuinen.  Je kan het tweede weekend van juni en september de tuinen bezoeken (www.hex.be).
  3. Het kasteel van Rullingen (www.rullingen.be) maakt deel uit van het Provinciaal Domein Rullingen, één van de twaalf natuurgebieden die Limburg rijk is.  Dit domein, dat ongeveer zestien ha groot is, bestaat uit het kasteel met zijn slotgracht, zijn geometrische Franse tuin, de brasserie Het Jachthuis, het aansluitende parkbos en de waardevolle hoogstamboomgaard van honderden fruitbomen.  Enkele jaren geleden werden drie hectare weilanden en velden aangekocht die vroeger toebehoorden aan het kasteel.  Eén hectare veld werd gereserveerd voor een heuse wijngaard.  De aanplanting werd voltooid in mei 2005. De weide werd ingericht voor Friese paarden en Arabische volbloedpaarden.  Deze unieke locatie zorgt ervoor dat elk bezoek een onvergetelijke ervaring wordt.


Vorigex / yVolgende
Sluiten
Inladen...